Gratis sværdigheder på Sjælland

Mangler du ideer til gratis seværdigheder på Sjælland, så er Møllebækkens Købmandsgård et rigtig spændende udflugtsmål. Området er Karlslunde ca. 30 min. syd for København, med masser af natur og skønne omgivelser.

Den gamle købmandsgård i karlslunde

MØLLEBÆKKENS KØBMANDSGÅRD

Butikken er et levende museum, hvor alt er som i gamle dage. Det er en af de bedste gratis seværdigheder på Sjælland du kan finde, og som er en unik oplevelse du ikke finder andre steder.

Kaffen bliver malet på de fine gamle kaffemøller og på det gamle skrivebord finder du rationeringsmærker og stempler fra krigens tid. Ned fra loftet hænger sjove gamle ting, f.eks. skøjter, børster og et fuglebur, og på første sal finder du den permanente juleudstilling inkl. en gammeldags togbane.

I butikken kan du købe bolcher, chokolade, kaffe, the, øl, vin og legetøj med mere, og nyde din kaffe i købmandens lille café. Find vej…

Ishuset i Karlslunde

MØLLEBÆKKENS ISKAGEHUS

Hele sommeren kan du nyde en is fra Møllebækkens iskagehus, der ligger ud til Karlslunde landevej. Isen kan også spises ved åen, som har smuk udsigt over markerne. På den anden side af landevejen finder du en lille skov, hvor der er mulighed for en frisk gåtur. Læs mere…

Seværdighed i Karlslunde

KARLSLUNDE KALKGRAV

En anden af de gratis seværdigheder på Sjælland er Karlstrup Kalkgrav, som er en vandfyldt kalkgrav, der i dag bruges som rekreativt område. Den ligger ikke langt fra den hyggelige lille landsby Karlstrup, og her er der mulighed for en skøn gåtur rundt om søen. Kalkgraven blev startet i 1843, og bruges i dag bl.a. af lokale lystfiskere. Foto: Ib Søgaard.