Vælg de rette barberknive til din barbering

Barberredskaber er efterhånden fast inventar hos langt de fleste. Dette omfatter både mænd og kvinder, hvilket også har betydet, at markedet af redskaber til at barbere sig med også er blevet betydeligt større. 

Populær er skraberen, som er på mange badeværelser og fås i mange forskellige kvaliteter, hvor bladene på barberhovedet varierer meget.

Ønsker du imidlertid en mere klassisk barbering, hvor du virkelig tager oplevelsen tilbage i tiden, bør du overveje at investere i en barberkniv. Du vil her blive klogere på, hvad denne kan, og hvordan du bedst muligt bruger en barberkniv.

Et sted du ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten

En barberkniv kan bruges til at tage din barbering ned på et meget lavpraktisk og gammeldags niveau. Den giver en autentisk følelse, da du får lov til at barbere dig på lige fod med dine forfædre.

Når du skal finde din næste barberkniv, ønsker du nok ikke at gå på kompromis med kvaliteten. I og med du ønsker en glat barbering, og det er et skarpt værktøj du står med, skal barberkniven være ordentlig og til at stole på. 

Kvalitet er dog ikke gratis. Og en god barberkniv kan da også koste mange penge. Du kan derfor med fordel holde øjne og ører åbne for aktuelle tilbud på barberknive, så du får en trofast kniv frem for at stå med et sløvt og dårligt barberblad.

En langsommelig og disciplineret proces

Barberingen er en disciplin, du skal lære, til når barberkniven hives frem. Det er et skarpt værktøj, du står med i hænderne, og det skal føres hen over din sarte hud i ansigtet – Og muligvis andre steder. Derfor skal du undgå at skynde dig for meget i processen, at træffe overilede beslutninger m.v.

Processen tager tid, hvilket også gør hele barberingen til en oplevelse i sig selv. En oplevelse som virkelig kan skille sig ud sammenlignet med gængse barberinger. Du vil dog også opleve, at du vil kunne få et yderst glat resultat, så øvelsen og tålmodigheden med en barberkniv betaler sig.

Hvordan gør man så?

Trin 1: Tager vi udgangspunkt i skægget, får du klart det letteste og flotteste resultat, hvis du ikke har ladet dit skæg gro alt for langt, inden du igangsætter barberingen. Du kan med fordel trimme det lidt ned, så det er nemt at håndtere. Herefter kan du skylle ansigtet med lunkent vand, hvilket vil være med til at blødgøre dine skægstubbe.

Trin 2: Når skægget er trimmet og ansigtet plasket ind i lunkent vand, er det tid til at smøre det ønskede barberingsområde ind i barberingsskum. Dette påføres nemmest med en barberkost, som du starter med at lægge i varmt vand, så kosten bliver blødgjort. Klem vandet ud af børsten, inden du starter med at bruge den. Her dypper du barberkosten ned i barberskummet og påfører det så i ansigtet gennem cirkelbevægelser, så du er sikker på, at hele det ønskede område er dækket.

Trin 3: Nu er det tid til at få barberkniven i hånden. Hav et godt tag på denne og start så din barbering, hvor du fører kniven i skægstubbenes retning. Vær her opmærksom på ikke at komme til at presse barberkniven for hårdt mod huden.

Trin 4: Til sidst skal du rense dit ansigt. Her er det mest hensigtsmæssigt at skylle ansigtet i koldt vand, da du så vil lukke porrerne i din hud. Hvis du vil – og ønsker lidt ekstra selvforkælelse – kan du fugte dit ansigt med aftershave. Når dit ansigt atter er rent, skal du også huske at rense din barberkniv, så der ikke sidder bakterier på. Så er den klar til næste gang, du skal barberes.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *