Et godt glas øl er vigtig for mig

Der er rigtige mange der holder af et godt glas vin når vi kommer til fredag og lørdag som en god afslutning på ugen. Det betyder ikke så meget for mig, for jeg er meget mere til et godt glas øl. Øl smager langt bedre i min smag, og det er noget som kan drikkes til hver en lejlighed. Det er lige meget om man deler en øl med naboen over hækken når man har slået græs, eller det er til moster Gerda´s 80 års fødselsdag. En øl passer altid til sådan en lejlighed. 

Øl er ikke bare øl

Nu skal det ikke forstås sådan, at jeg mener en øl er en øl for, det er det så langt frem. Jeg holder meget af forskellige øl, og den øl man drikker med naboen over hækken, det skal ikke være den samme øl, som man sidder og nyder foran brændeovnen en lørdag aften. Det kræver efter min mening to meget forskellige øl, men heldigvis så er det muligt at købe mange forskellige slags øl efter hånden. En god øl kræver bare et rigtig godt ølglas, og det samme glas bruges ikke til mange forskellige øl. På samme måde som du finder forskellige vinglas der passer til forskellige typer af vin, så er det på samme måde med ølglas. Det findes glas der er velegnet til den ene og anden øltype.

Jeg brygger også selv øl

Nu har jeg måske en lidt større viden indenfor øl end de fleste har det. Jeg er nemlig begyndt at brygge mit eget øl, så derfor har jeg den viden jeg synes der er nødvendigt for at kunne bedømme den ene og den anden øltyper. Jeg føler også efterhånden jeg har styr på hvilken øl man drikke til hvilket mad for eksempel. Det er nu heller ikke fordi det er så svært når først man kommer i gang med at smage. Det er vigtigt selv at prøve forskellige ting af. Hvis du har en dessert med chokolade, så prøve at drikke en Stout til. De to ting passer helt fantastisk sammen, og det er som om man de hver især kommer til at smage meget bedre. En anden god kombination er for eksempel en let supper og så en god hvede øl til. Hvede øl er ikke for kraftig i smagen, så du har stadigvæk mulighed for at smage suppen. Hvis også du kunne få lyst til at brygger din egen øl, så hent denne bog om ølbrygning https://bryggerbog.dk/ som jeg også hentede til en start. Den er rigtig god til at komme i gang med projektet, og det hele virker pludselig meget lettere på den måde. Rigtig god fornøjelse med at komme i gang.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *